Henry, Rossini - HEEELP.
Možná jsem objevil problém špatně zadaných souřadnicemi BZ od uživatelů. Tento problém trápí (dle diskuze) nejen mne, ale vícero správců a objevují se chyby v kategoriích. Stěžuje si Baharis, Gumajz, MilanSu, ale i další.
Zarazilo mne,
že pokud jsou u opravovaných BZ špatné souřadnice, jsou všechny posunuté o cca 50 - 100m (záleží na měřítku mapy v době provádění úpravy) SV směrem. Tak jsem trochu experimentoval
, testoval a přišel na následující.
Pokud si zobrazím kategorii BZ na
amapy.cz zobrazí se mi jednotlivé BZ na mapě - super. Kliknu na příslušný BZ, zobrazí se pole s popisem. Pokud chci BZ upravit a poslat správci kliknu na
OPRAVIT, zobrazí se nový formulář. A tady je ten moment - při výběru
POZICI či NÁZEV se uloží do nově otevřeného okna automaticky souřadnice pod tím odkazem
POZICI či NÁZEV . Ten formulář je v tom okamžiku jaksi "průhledný". Když v tomto okamžiku změním pouze název a odešlu správci, nahlášený BZ si sebou nese nejenom upravený název, ale i upravenou špatnou polohu (souřadnice). Pokud úpravu provádí "nepozorný" uživatel, chyba je na cestě.
Mrkněte se - ve frontě záznamů je BZ 15700 (podjezdy nízké). Původně má tyto souřadnice
50°6'56.49"N; 14°23'30.71"E a při pokusu o opravu se automaticky vložilo
50°6'57.65"N; 14°23'32.09"E
Zkoušel jsem to doma na Mozille, i IE7, v práci na IE6. Vždy stejné.