Generování .csv souboru pro iGO
Generování .csv souboru pro iGO
Při generování .csv souboru pro iGO je nutno vynechat uvozovky u textu, iGO POI Explorer je bohužel nechá v textu, viz. obr.
A ještě dotázek: Jak velký by to byl problém, kdyby se POI vkládaly s diakritikou a ta by se odstranila při generování těch souborů, kde je nežádoucí (třeba pro TomToma)?
A poslední zbožné sci-fi přání: Aby šlo vkládat název POI delší než 63 znaky (trochu to souvisí s nějakým odpočítáváním při vkládání POI, které si někteří přáli), přičemž na příslušný počet znaků by se název zkrátil při generování souboru...
A ještě dotázek: Jak velký by to byl problém, kdyby se POI vkládaly s diakritikou a ta by se odstranila při generování těch souborů, kde je nežádoucí (třeba pro TomToma)?
A poslední zbožné sci-fi přání: Aby šlo vkládat název POI delší než 63 znaky (trochu to souvisí s nějakým odpočítáváním při vkládání POI, které si někteří přáli), přičemž na příslušný počet znaků by se název zkrátil při generování souboru...
- Přílohy
-
- Uvozovky.jpg (115.22 KiB) Zobrazeno 9832 x
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
Re: Generování .csv souboru pro iGO
No ta čeština si myslím by teoreticky neměl být problém, ale kdo to teď asi tak bude dopisovat do xxxx BZ a mít kus tak a kus tak je asi divný. Navíc co já vím tak TT, ani Garmin s češtinou nejsou kamarádi.
Pokud se týká zkrácení, těch 63 znaků je kvůli TT (to byla v prvopočátku jediná navigace pro kterou jsem dělali POI). Pár bodů (stovek) jsem taky tvořil a ve většině případů je největší práce zkrátit název tak aby se dostal do 63 a aby ještě dával smysl. A to bohužel musí dělat člověk, to co si asi myslel ty, oříznout na 63 akorát by způsobilo nesmyslné texty.
Toť můj názor
Pokud se týká zkrácení, těch 63 znaků je kvůli TT (to byla v prvopočátku jediná navigace pro kterou jsem dělali POI). Pár bodů (stovek) jsem taky tvořil a ve většině případů je největší práce zkrátit název tak aby se dostal do 63 a aby ještě dával smysl. A to bohužel musí dělat člověk, to co si asi myslel ty, oříznout na 63 akorát by způsobilo nesmyslné texty.
Toť můj názor
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
Na tenhle problém jsem narazil, když jsem definitivně zavrhnul TomToma poté, co se mě u Veselí nad Lužnicí snažil shodit ze 4 metrového nadjezdu, a přešel na iGO. Takže jsem něco hledal, a existuje i obrácená možnost, jak do slov bez diakritiky tu diakritiku zpátky nacpat na základě nějakých statistických metod, dělal na to diplomku nějaký student na MatFyzu na Karlově univerzitě.
V iGO je naopak blbý ten 63 znakový název, tam stačí kratší a zbytek dát do poznámky, jak je to vidět na tom obrázku.
BTW rozhledny jsem si už upravil pro iGO včetně češtiny, jenom to musím ještě projet a překontrolovat, takže kdo budete mít zájem o .kml soubor rozhleden pro iGO, dejte vědět přes SZ.
V iGO je naopak blbý ten 63 znakový název, tam stačí kratší a zbytek dát do poznámky, jak je to vidět na tom obrázku.
BTW rozhledny jsem si už upravil pro iGO včetně češtiny, jenom to musím ještě projet a překontrolovat, takže kdo budete mít zájem o .kml soubor rozhleden pro iGO, dejte vědět přes SZ.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
Vidíš, snažil, ale neshodil, každá navigace má svoje mouchy, důležitý je u aždé používat i vlastní rozum. Já už jich vyzkoušel řadu a můžu říci, že každá má něco co druhé schází a naopak. Takže asi tak.
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
Jo, s tím souhlasím, třeba u TomToma jsou nepřekonatelné vlastní ikony u POI upozorňování na POI, a tím jeho přednosti asi končí .
Ovšem překvapilo mne i iGo, jsem se naivně domníval, že na novějších verzích mapy budou odstraněny boty... A dokonce jsou, jenže nových je 2x víc, než bylo těch starých. Malý příklad, rychlostní silnice R7 Praha - Slaný, sjezd na Stehelčeves. TomTom po mně u Veselí chtěl, abych seskočil z nadjezdu, iGO po mně u Stehelčevsi chce, abych na něj naopak vyskočil .
Ovšem překvapilo mne i iGo, jsem se naivně domníval, že na novějších verzích mapy budou odstraněny boty... A dokonce jsou, jenže nových je 2x víc, než bylo těch starých. Malý příklad, rychlostní silnice R7 Praha - Slaný, sjezd na Stehelčeves. TomTom po mně u Veselí chtěl, abych seskočil z nadjezdu, iGO po mně u Stehelčevsi chce, abych na něj naopak vyskočil .
- Přílohy
-
- Rok 2007
- Mapa nová.png (55.59 KiB) Zobrazeno 9800 x
-
- Rok 2006
- Mapa stará.png (46.14 KiB) Zobrazeno 9809 x
iGo i TT používájí stejná data od TeleAtlasu, která mají v tomto místě evidentně chybu. Není to tedy vina ani TT ani iGo.
Mapa TomTom 680.1536 to tam má správně... Na druhou stranu TomTom zas skáče z nadjezdu na obchvatu Veselí nad Lužnicí, iGO naviguje s mapou 2007.07 i 2006.01 správně po staré silnici přes město .
Mám novou navigaci s iGO 2006 a nějak si nevím rady, kam nahrát vygenerovaný CSV soubor.
Když jsem ho dal do adresáře x:/MobileNavigator/POI na SD kartě, nezjistil jsem v mapě žádný rozdíl.
Soubor SPEEDCAM.TXT v x:/MobileNavigator/POI/speedcam mi zafungoval bez problémů.
Poraďte, prosím.
Když jsem ho dal do adresáře x:/MobileNavigator/POI na SD kartě, nezjistil jsem v mapě žádný rozdíl.
Soubor SPEEDCAM.TXT v x:/MobileNavigator/POI/speedcam mi zafungoval bez problémů.
Poraďte, prosím.
A od toho je Map-Share. Zakážeš odbočení,a on tu trasu přepracuje. Od toho to v TomTomu vymysleli,protože vědí,že takových "malých" chyb je v mapách hodně. Slovo "malé" berte s nadhledem,protože vzhledem k obsahu map,počtu bodů a silnic je to opravdu malé. Podívejte se do papírových map,kolik je v nich chyb. A to je vyrábějí v Čechách a mapovali to Češi...A tady to zpracovávají v cizině. A navíc také čerpají z údajů,které dostávají z Čech,a které jsou už od nás chybné. Někde měly být silnice jiné a vedeny jinak,a jsou pořád zakresleny podle původních plánů a do nové podoby je do dneška nikdo neopravil. To je ten náš český styl : "do dneška to stačilo,tak proč to měnit.."
Gumajzi, to je z horka ?
To Emrys: csv soubor nahraj kam chceš, stejně to nebude fungovat... CSV soubor pro iGO 2006 je totiž polotovar pro prográmek iGO POI Explorer, ale o tom už se tady toho napsalo dost...
To Emrys: csv soubor nahraj kam chceš, stejně to nebude fungovat... CSV soubor pro iGO 2006 je totiž polotovar pro prográmek iGO POI Explorer, ale o tom už se tady toho napsalo dost...
Díky, i tohle nasměrování stačí. Původní diskuse na dané téma, kterou jsem mezitím našel, je dnes už strašně nepřehledná.Docent píše: To Emrys: csv soubor nahraj kam chceš, stejně to nebude fungovat... CSV soubor pro iGO 2006 je totiž polotovar pro prográmek iGO POI Explorer, ale o tom už se tady toho napsalo dost...
Docent píše:Na tenhle problém jsem narazil, když jsem definitivně zavrhnul TomToma poté, co se mě u Veselí nad Lužnicí snažil shodit ze 4 metrového nadjezdu, a přešel na iGO. Takže jsem něco hledal, a existuje i obrácená možnost, jak do slov bez diakritiky tu diakritiku zpátky nacpat na základě nějakých statistických metod, dělal na to diplomku nějaký student na MatFyzu na Karlově univerzitě.
Moc prosím, potřebovala bych rozhledny.kml a neumím si takový soubor vyrobil - můžete mi je někdo poslat? Nevím, je-li prohřešek uvést sem svůj mail, ale je to prateta zavináč. atlas cz. Zkušela jsem napsat uživateli "Docent", ale řeklo mi to, že neexistuje. Předem moc děkuji!!!
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím prateto
Toto by ti mělo pomoci - http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=28&t=1602
Mimochodem, toto vlákno je o Igo, a ty chceš kml http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=12&t=2758
Toto by ti mělo pomoci - http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=28&t=1602
Mimochodem, toto vlákno je o Igo, a ty chceš kml http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=12&t=2758
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
- Scorpio_cz
Ahoj Jirásku, iGO 8.3 má pro POI mnohem raději .kml než cokoli jiné ... pouze radary jsou potřeba jinak.
Ale jinak máš pravdu, konkrétně toto vlákno je o generování .csv
Ale jinak máš pravdu, konkrétně toto vlákno je o generování .csv
Děkuji - sice jsem si vybrala špatný námět, ale moje IGO 8 v nejnovější GPS Navon opravdu vyžaduje .kml.
Už ho mám, díky všem hodným, co mě hned nemlátí - jsem prateta, taky z Vás jednou budou "pomalejší" prastrejdové.
Už ho mám, díky všem hodným, co mě hned nemlátí - jsem prateta, taky z Vás jednou budou "pomalejší" prastrejdové.