Po pár minutách spadne

Vše o navigaci od společnosti PLANstudio

Moderator: libor_m

Po pár minutách spadne

Postby pepino34 on 8.4.2007, 17:32

Mám verzi 2.9.0 beta6 a pokaždé po pár minutách mi spadne, ať je jen tak spuštěná nebo naviguje.
Je to na HTC TyTn WM6.
Mazda 626 GF 1.8 92k r.v. 98 Image
HTC TyTn WM6, 2GB microSD, TomTom Navigator 6, SmartMaps
GPS Holux GR-230, BT HF Parrot CK 3000 Evolution
pepino34
 
Posts: 4
Joined: 4.9.2006, 13:53
Location: Brno

Re: Po pár minutách spadne

Postby pepino34 on 9.4.2007, 10:23

A teď jsem ještě zjistil, že když dám naplánovat trasu a nejsem spojený s GPSkou, tak tu trasu nevypočítá.
Mazda 626 GF 1.8 92k r.v. 98 Image
HTC TyTn WM6, 2GB microSD, TomTom Navigator 6, SmartMaps
GPS Holux GR-230, BT HF Parrot CK 3000 Evolution
pepino34
 
Posts: 4
Joined: 4.9.2006, 13:53
Location: Brno

Re: Po pár minutách spadne

Postby rossini on 9.4.2007, 10:41

No, co já vím, tak býti spojený s GPSkou je jedna ze základních podmínek pro výpočet trasy. Jak má "chudák" navigace vědět, jak Ti naplánovat cestu, když z cesty (z místa A do B) zná pouze to místo B?
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
User avatar
rossini
 
Posts: 689
Joined: 9.10.2005, 13:47
Location: Olomouc

Re: Po pár minutách spadne

Postby MilanSu on 9.4.2007, 20:32

Naplánovat trasu (zřejmě je myšleno navigovat na) lze pouze s platným signálem GPS. Pokud si chci dopředu plánovat trasu v klidu v křesle v obýváku, je třeba používat Pokročilé plánování z A do B (start a cíl).
Já osobně to dělam tak, když dopředu vím kam pojedu, tak si v klidu večer udělám pokročilé plánování, hodím si GPSku na balkon, pockam az se chyti signal a pak normalne vse ukoncim a vypnu. Rano uz mam trasu pripravenou, takze akorat chvili pockam na chyceni signalu (vetsinou staci nez dojdu k autu, protoze jsem naposled mel pustenou GPSku vecer) a pak uz jenom ficim s Mirovo radama :D
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
User avatar
MilanSu
 
Posts: 782
Joined: 9.10.2005, 17:40
Location: Sušice

Re: Po pár minutách spadne

Postby Yarous on 10.4.2007, 13:04

Nene chlapci, vypadá to, že má Pepino34 pravdu. U předchozích verzí SmartMaps fungovalo vyhledávání jedné ze tří možných variant cesty (v aktuální verzi již ze 4 variant) i bez zapnuté GPS. Mám pár dnů nainstalovanou finální verzi 2.9.1 a po upozornění Pepina34 jsem poprvé otestoval vyhledání cesty a skutečně to padá, resp. po zadání vyhledání vyskočí chybová hláška a ať dám Retry nebo Cancel, program se kompletně ukončí. V předchozích verzích si člověk zadal vyhledání a výledek si mohl simulovat, nyní to prostě kompletně spadne. Chybová hláška naskočí bez zapnuté GPS i se zapnutou.
Dalším testováním jsem zjistil, že vyhledání a padání programu se týká jen uložených bodů, ostatní vyhledávání dle rejstříků či pozice GPS jsou funkční a bez ukončení programu…

Image

Jinak ta poslední verze SM běží, používám jí trvale při každé jízdě pro zobrazení radarů a jako základní hlídač rychlostních limitů. Jen to vyhledání přestalo skutečně fungovat. No nic, budem informovat PLANstudio :shock: .
HTC Comapact IV, GPS BT338
Yarous
 
Posts: 8
Joined: 28.7.2006, 18:55
Location: Praha

Re: Po pár minutách spadne

Postby MilanSu on 10.4.2007, 16:55

No vidim, ze muj prispevek byl trochu out, nevsiml jsem si, ze se mluvi o SM
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
User avatar
MilanSu
 
Posts: 782
Joined: 9.10.2005, 17:40
Location: Sušice

Re: Po pár minutách spadne

Postby Yarous on 10.4.2007, 17:27

Několik eMailů s p. Žemlíkem z PLANstudia a problém je vyřešen. Zakopanej pes byl asi ve verzi navigačních dat, která byla starší než ta nejaktuálnější dostupná v samoobsluze na pdamapy.cz, tzn. kdo má obdobný problém, nainstalujte nejnovější navigační data (Volby>O aplikaci…), dnes jsou dostupná s datem 27.3.2007.
HTC Comapact IV, GPS BT338
Yarous
 
Posts: 8
Joined: 28.7.2006, 18:55
Location: Praha


Return to SmartMaps

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron