Musím říct, že Virus007 tady pojmenoval problémy, které mě nějaký ten měsíc už trápí. Jen doposud nevím, jak to řešit/vyřešit.
Situace se od počátku tohoto projektu trochu změnila. Když jsme začínali, bylo tu "pár" radarů a kategorií, pár nadšenců co to dělali "sami sobě". Ono to ale narostlo do gigantických rozměrů. Dnes to jsou stovky kategorií, desítky správců a tisíce uživatelů. Začaly problémy technického rázu, a samozřejmě také organizační.
Ne každý je tak rozvážný jako ty Freewalle. Ve snaze pomoci dobrému dílu, což je chválihodné, registrují jakýkoliv náznak že by se mohlo měřit a hned to tu mám. A co s tím? Když vidím při kontrole malinkou obec a zadané dva stacionáry na průtahu (na začátku a na konci), jsem na 99% přesvědčen, že to je informační tabule, které si osazují obce. I když se připustí, že tam ještě záznamové zařízení není, poukáže se na to, že je lze jednodušše instalovat. A já si NEDOVOLÍM takový radar, i když jsem přesvědčen o jeho zbytečnosti, neautorizovat.
Na začátku jsem poukazoval na počátky a současnost. Doba "hrnutí" co nejvíce radarů asi skončila a měli by jsme se zaměřit na pročistění databází.
Dle mého názoru "mohl by" do stacionárů prostě nepatří!!! Tento můj názor byl před časem přehlušen argumenty, že je lepší když je radar v databázi i když tam ve skutečnosti není. Co kdyby tam pak byl. To není jednoduché rozhodnutí a je to o celé filozofii našeho snažení. Při vší úctě ke spolupracujícím masám, nemám s jiných částí pavučiny dobré zkušenosti s nějakým hlasováním, nebo zdlouvavým řešením problémů. Je asi potřeba aby se lidé vyjádřili, jak si to představují. To beze sporu. Ale pak musí Velký boss sám, nebo v užším kruhu jednoznačně rozhodnout Bude to tak a tak. Měl jsem v plánu začít diskusi na podzimním srazu správců, ale se přesunula na zimu. Tak ještě počkáme. Mě se osobně lépe diskutuje kolem kulatého stolu, než přes klávesnici. Navíc kluci měli dost starostí se stránkami jako takovými.
Teď ale jak technicky a organizačně.
Technicky jsem na tom (i při dokonalosti systému a dobré práci adminů) dost špatně. Pokud dostanu do fronty žádost o smazání radaru
!!! řádně zdůvodněnou v poznámce!!!, záznam smažu. Když se mě ale někdo za týden zeptá proč jsem jej smazal, tak prostě nevím. Nick nebo mail adresa navrhovatele prostě zmizí ze systému. Podobné to je u zadávání. Možná jsem nepronikl do všech tajů, ale pokud u záznamu není poznámka, nevím kdo jej žádal. A zase se při případné reklamaci nemám na koho obrátit. To si myslím, že dřív u záznamu bylo. Asi před týdnem jsem žádal Rossiho o pomoc v tomto směru a určitě už na tom pracuje.
Organizačně by snad trochu upravená myšlenka Vira007 mohla být průchodná. Řekněme, že by se založila nová kategorie fóra "něco o POI". Každé nové vlákno by neslo číselný název stávajícího bodu, nebo textový v podobě názvu obce. Tam by zadavatel navrhnul zrušení nebo posunutí stávajícího bodu s oddůvodněním a po nějaký časový úsek, třeba týden by se k tomu mohl každý vyjádřit. Pokud by výsledek diskuse byl SMAZAT, tak by se prostě smazal.
To je takový nástin, myšlenka, třeba jen jedno z možných řešení. Nikdo nechce zavádět nějaké nedomyšlené pravidlo a za týden je rušit. Je to potřeba důkladně promyslet.
Fuj. A už končím, nebo
![Nosítka :nositka:](./images/smilies/icon_nositka.gif)