Aponia, dotazy, připomínky, prostě diskuze
Moderátor: eidz
Re: Aponia, dotazy, připomínky, prostě diskuze
V případě, že ti tohle vadí, tak se podívej, co jsi odsouhlasil Googlu tím, že používáš Android. Dovedu to ad absurdum : nepoužívej platební karty, zruš internet, nepoužívej mobil, nenakupuj na internetu atd atd...Na každém rohu jsou kamery, i na místech o kterých nevíš...To jsou také věci, které tě sledují...
A prosím tě, na tuto poznámku neodpovídej, byl to jen můj kometář.......
A prosím, vše, co píšeš, se dá napsat stručněji.....prosím tě o to, to nejsou komentáře, ale romány...nikdo jiný ti to nenapíše, já ano, tak se zase neuraž....
A prosím tě, na tuto poznámku neodpovídej, byl to jen můj kometář.......
A prosím, vše, co píšeš, se dá napsat stručněji.....prosím tě o to, to nejsou komentáře, ale romány...nikdo jiný ti to nenapíše, já ano, tak se zase neuraž....
Naposledy upravil(a) Gumídek dne 24.1.2015, 16:58, celkem upraveno 1 x.
Hmm.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...
Aponia, dotazy, připomínky, prostě diskuze
No je fakt, že takhle se chová každá druhá aplikace
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Kdyby šlo omezit práva aplikací, tak by to bylo fajn.
Nebo kontaktovat tvůrce, a zeptat se ho otevřeně, k čemu jsou určitá práva. Což u Aponie lze, je to česká firma.
Třeba přístup do telefonního seznamu je na to, aby bylo možno navigovat na adresu člověka, který je v seznamu. To uvádím, jako příklad funkce, proč tam je...Protože to navigace umějí.....i BoR to umí...
U programů v počítači tohle nikdo neví, a proto je to v klidu....
Kdyby tohle bylo uvedeno u pc, kam se všude rozlezou některé programy, tak to by bylo řevu, ale to u žádného programu není uvedeno, a proto je klid.
Nebo kontaktovat tvůrce, a zeptat se ho otevřeně, k čemu jsou určitá práva. Což u Aponie lze, je to česká firma.
Třeba přístup do telefonního seznamu je na to, aby bylo možno navigovat na adresu člověka, který je v seznamu. To uvádím, jako příklad funkce, proč tam je...Protože to navigace umějí.....i BoR to umí...
U programů v počítači tohle nikdo neví, a proto je to v klidu....
Kdyby tohle bylo uvedeno u pc, kam se všude rozlezou některé programy, tak to by bylo řevu, ale to u žádného programu není uvedeno, a proto je klid.
V tom seznamu práv, který psal Tonny jsem neviděl "přístup k síti", aby aplikace získaná data mohla odesílat pryč, pokud to pouze opomněl, tak na Androidu obecně lze nastavovat pravidla síťového provozu. Pokud jde o rootnutý přístroj, tak to lze přes iptables (samozřejmě lze použít jakoukoli nadstavbu, která iptables nastaví). U nerootnutého přístroje je nutno použít externí program (jako firewall u Windows), který monitoruje veškerý síťový provoz (takže zase musíte věřit tomuto programu) a dle nastavení povoluje/blokuje provoz jednotlivých aplikací např. noroot firewall.
Jinak napsat jednu myšlenku na několik desítek řádků je Tonnyho specialita - mně to nevadí, ale připomíná mi to tchýni, která o jednom nesmyslu mele furt dokola
Jinak napsat jednu myšlenku na několik desítek řádků je Tonnyho specialita - mně to nevadí, ale připomíná mi to tchýni, která o jednom nesmyslu mele furt dokola
Naštěstí můj telefon to umí blokovat sám, a druhý "pracovní" na to má své rozhraní - Huawei Ascend Y550. Myslím blokování přístupu k síti....
Ano, síťový přístup jsem nepsal, síťový přístup mají v podstatě všechny androidí aplikace, takže je to více či méně samozřejmost.
Myslím, že každý telefon, i můj, má blokování přístupu k síti, ale pak se ale zablokují i "chtěná" data.
Gro toho sdělení bylo o přístupu k fotkám a informacím o hovorech, což si myslím, že opravdu navigace mít nemusí.
JInak děkuji za názory na délku mých příspěvků.
a/ jsem kozoroh, a mám rád, když je věc řečena jasně, zřetelně a pokud možno dané tema plně vyčerpá
b/ ctěné P.T. poi veřejnosti nezbude, než se s mým způsobem vyjadřování smířit
c/ pokud je bod "b" nereálný, pak holt mám smůlu a bude lépe z tohoto vlaku vystoupit
Jinak mám názor, že koho to nezajímá, nečte. a nereaguje
Přeju všem pěkný stručný den
Od této chvíle budu maximálně stručný, abych zde nezabíral místo důležitým sdělením
Myslím, že každý telefon, i můj, má blokování přístupu k síti, ale pak se ale zablokují i "chtěná" data.
Gro toho sdělení bylo o přístupu k fotkám a informacím o hovorech, což si myslím, že opravdu navigace mít nemusí.
JInak děkuji za názory na délku mých příspěvků.
a/ jsem kozoroh, a mám rád, když je věc řečena jasně, zřetelně a pokud možno dané tema plně vyčerpá
b/ ctěné P.T. poi veřejnosti nezbude, než se s mým způsobem vyjadřování smířit
c/ pokud je bod "b" nereálný, pak holt mám smůlu a bude lépe z tohoto vlaku vystoupit
Jinak mám názor, že koho to nezajímá, nečte. a nereaguje
Přeju všem pěkný stručný den
Od této chvíle budu maximálně stručný, abych zde nezabíral místo důležitým sdělením
Naposledy upravil(a) Tonny dne 3.2.2015, 16:00, celkem upraveno 1 x.
zdraví Tonny,
J8 mám data vypnutá, a zapínám si je když chci já....
Aktualizuji jen na WiFi, škoda dat na aktualizace...
- Scorpio_cz
Přístup ke stavu telefonu třeba proto, aby navi mohla zmlknout, když na mobilu jde hovor.
Možnost zavolat - třeba aby po zobrazení bodu zájmu mohla navi vytočit zobrazené číslo.
Přístup k souborům je podle mě nutný u nejnovějšího Androidu, jinak systém nedovolí využívat externí SD kartu.
Ta práva jsou na úrovni Androidu hodně zvláštní, takže občas kvůli úplný blbovině aplikace žádá o problematický právo.
Možnost zavolat - třeba aby po zobrazení bodu zájmu mohla navi vytočit zobrazené číslo.
Přístup k souborům je podle mě nutný u nejnovějšího Androidu, jinak systém nedovolí využívat externí SD kartu.
Ta práva jsou na úrovni Androidu hodně zvláštní, takže občas kvůli úplný blbovině aplikace žádá o problematický právo.
Pro iOS pro jistotu tato aplikace není vůbec To se asi v Česku (či ve světě) vůbec "nenosí".
Ale za to je pro Windows Mobile! A co to vlastně jako je???? Už si to skoro nepamatuju a hle - oni to ještě podporují!
Mám snad oprášit své hodně let staré hračky, bez výkonu, bez...... a něco na tom provozovat?
Jaká škoda, že jsem svůj starý super HiFi magnetofon B115 vyhodil do kontejneru - třeba bych si na něj ještě mohl zatrsat (na stará kolena)
Ale za to je pro Windows Mobile! A co to vlastně jako je???? Už si to skoro nepamatuju a hle - oni to ještě podporují!
Mám snad oprášit své hodně let staré hračky, bez výkonu, bez...... a něco na tom provozovat?
Jaká škoda, že jsem svůj starý super HiFi magnetofon B115 vyhodil do kontejneru - třeba bych si na něj ještě mohl zatrsat (na stará kolena)
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
Zdravím.Mám problém,používám navigaci krabičku bez připojení k netu.Veškeré aktualizace map provádím přes program
Aponia Wizard který mám nainstal v pc,(cd s programy součástí výbavy s navi).V navi..mám nainstalovaný navigační program
Aponia GPS Navigation.
Chtěl bych si natáhnout do navi databázi polic.radarů,a jiných poi bodů ,ale nevím jak na to.
Poradí mi pls někdo z vás??Děkuji
Aponia Wizard který mám nainstal v pc,(cd s programy součástí výbavy s navi).V navi..mám nainstalovaný navigační program
Aponia GPS Navigation.
Chtěl bych si natáhnout do navi databázi polic.radarů,a jiných poi bodů ,ale nevím jak na to.
Poradí mi pls někdo z vás??Děkuji
Zkus tento postup :
Import POI ve formátu GPX ze stránek http://www.poi.cz →
Pro stažení kategorie POI stačí otevřít stránku požadované kategorie a kliknout na ikonu označující format GPX.
V případě, že chcete kategorii importovat i s obrázkem, klikněte na obrázek kategorie a uložte jej také. Je nutné, aby soubor s obrázkem měl stejný název jako GPX soubor, který importujete.
Poté oba soubory zkopírujte do adresáře "Aponia GPS Navigation/Favorites/Import".
Samotný import dokončíte v aplikaci, v menu "POI -> Oblíbené -> Upravit oblíbené -> Import (ikonka složky s šipkou)".
Víc nevím, protože jsem tuto "krabičku" v ruce neměl. Zkusil jsem si nainstalovat Aponia wizard, jenže on chce připojení navigace...
Pokud postup nepomůže, tak asi kontaktovat Aponii....
Import POI ve formátu GPX ze stránek http://www.poi.cz →
Pro stažení kategorie POI stačí otevřít stránku požadované kategorie a kliknout na ikonu označující format GPX.
V případě, že chcete kategorii importovat i s obrázkem, klikněte na obrázek kategorie a uložte jej také. Je nutné, aby soubor s obrázkem měl stejný název jako GPX soubor, který importujete.
Poté oba soubory zkopírujte do adresáře "Aponia GPS Navigation/Favorites/Import".
Samotný import dokončíte v aplikaci, v menu "POI -> Oblíbené -> Upravit oblíbené -> Import (ikonka složky s šipkou)".
Víc nevím, protože jsem tuto "krabičku" v ruce neměl. Zkusil jsem si nainstalovat Aponia wizard, jenže on chce připojení navigace...
Pokud postup nepomůže, tak asi kontaktovat Aponii....
Děkuji za info..podařilo se mi to tam dostat dle tvého návodu,uvidíme,zda to pojede