S tím, že si uvědomuji možnou nepřesnost - viz můj příspěvek dříve - jsem teď asi hodinu věnoval porovnání toho, co na území okresu Hodonín, Uh. Hradiště a Kroměříž indikuje mapa na
http://www.dopravniinfo.cz /MAPA/ a toho, co indikuje navigace.
Místo, kde jsem porovnání dělal je na Brandlově ulici v Hodoníně, s navigací a RDS přijímačem uvedenými v podpisu /mapy nejnovější možné, včetně aktualizací Map Share/.
Postup byl tento:
Zapnutí navigace, připojení RDS TMC přijímače, obojí aktivní v řádu desítek vteřin.
Zvoleno ruční ladění RDS TMC a navolen vysílač Radiožurnálu na kmitočtu 106.2, na který v podstatě vidím. "Nádraží" /uživatelé TOMTOMu chápou/ nenalezeno, ladí se jiný, mně neznámý kmitočet, zelený terčík v řádu vteřin.
Pro ověření funkce navolena trasa Hodonín Ostrava, navigace upozorňuje /čas 15:35 hodin/ na práci na silnici ve vzdálenosti 234 km - tedy navigace i RDS TMC je v tento moment funkční.
Poté postupně voleny trasy Hodonín - cílové místo s případným upřesněním najít alternativu přes, a to tak, aby trasa "vedla" přes úseky, kterém jsou v daný moment /mezi asi 14:50 do chvíle, než píšu text/ indikovány na MAPĚ s omezeními. Vždy jsem několik minut čekal, aby RDS TMC mohla načíst data - viz dříve uvedené o "smyčce dat" RDS TMC. občas jsem pro kontrlou znovu zvolil cíl Ostrava, práce na silnici indikována.
Sudoměřice, Strážnice, Veselí nad Moravou, Blatnice, Louka, Velká nad Veličkou, Uherský Brod, Bohuslavice u Kyjova, Jestřabice, Koryčany, Morkovice-Slížany, Halenkovice, Spytihněv - ani jedna z těchto uzavírek nebo omezení nebyla RDS TMC a navigací indikována.
Nebylo indikováno ani omezení na silnici 47 u Prostějova /Nezamyslice/ a ani omezení v Uh. Brodě na silnici číslo 50. Na MAPĚ vše indikováno i s popisem.
Můj názor je, že RDS TMC v místě, kde jsem test prováděl přijímala data "jiného" poskytovatele dat. Další možností je, že se převážně jedná o vedlejší silnice nižších tříd, kdy LT nejsou v dané hustotě tuto informaci pojmout a smysluplně indikovat.