První použití TT One New
První použití TT One New
Ahoj všichni, byl jsem obdarován navigací TT One New a jeliž nemám zkušenosti, tak by se mi hodily nějaké rady od Vás odborníků:1.je potřeba něco udělat při prvním použití (nějaká aktualizace atd.)2.mám mapy ČR,PL,SK,HU a rád bych ještě mapy západní Evropy, kde se to sehnat. Moc děkuji
Díky, za rychlou odpověď. Koukal jsem tam, ale zřejmě nyní budu mít hloupý dotaz. Mapa Západní Evropy včetně ČR existuje nebo ne? Jezdím dost do zahraničí a rád bych měl mapy na jedné kartě. Nebo existuje nějaký jiný možný způsob jak získat celou Evropu včetně ČR. A pak mám ještě jeden. Je to normální , že mi trvá po zapnutí než naběhne signál. Někdy naběhne hned, ale jsou to cca 2 dny, kdy jsem ujel cca 20km a pak až naběhl a to jsem celou cestu jel po Praze. Díky
- Captain_tacud
- Kontaktovat uživatele:
Existuje mapa CentralEurope, kde je DE, CR, SW, ..... Co se tyce signalu GPS, plati pravidlo : "Cim casteji navigaci pouzivas, tim lepe se signal chyti". Obecne je lepe vzdycky pocitat s chvilkou zdrzeni na odjezdu a pockat na signal, nez vyjedes (za jizdy se chyta podstatne hure). Navic to ze jsi jezdil po Praze je spise na skodu (misty uzke ulice s vysokymi domy, kde se signal opet hure chyta).
Ale uz se mi taky stalo nekolikrat, ze kdyz clovek nejvic chvata, tak se zrovna signal ne a ne chytit a ja uz bez navigace neumim ridit
Ale uz se mi taky stalo nekolikrat, ze kdyz clovek nejvic chvata, tak se zrovna signal ne a ne chytit a ja uz bez navigace neumim ridit
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
GPS si musí po zapnutí natáhnout základní data z družice a to chvíli trvá. To je právě ten rozdíl mezi dobou zapnutí GPS a zaměřením pozice, a dobou, kdy se GPS chytne například po projetí tunelem. To už má základní data natažené a chytne se okamžitě. Čím je družic více a výše nad obzorem, tím lépe. Vysledoval jsem, že třeba kolem 15 hodiny jsou nad Prahou družice tak blbě rozmístěny, že signál se chytá dlouho a v ulicích často vypadává (družice jsou nízko) .
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Děkuji všem za odpovědi. Ale teď ze sebe udělám úplnýho blbce. Co to je POI? A s tou mapou. Koukal jsem tomtom.cz a tam mají mapu Západní Evropy bez ČR a já nevím, kde sehnat tu s ČR. Prosím ještě o tuto radu. Děkuji všem a nemyslete si, že jsem hlupák, ale nikdy jsem navigaci nepotřeboval tak jsem se o to nazajímal až teď
POI jsou tady http://online.poi.cz/ jsou to body zajmu.
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
faltak byl rychlejší
Trochu to rozvedu: POI = points of interest - body zájmu
Ty si stáhneš z online.poi (zelená disketa) spolu s příslušnou ikonou (vlevo u kategorie) do navigace do adresáře s mapou. Max 30 kategorií.
Pro začátek doporučuji všechny čtyři kategorie radarů . V nastavení TT dáš upozornit na příslušné body zájmu a je hotovo. Za jízdy to na tebe bude hulákat, kde jsou jaké radary
Jinak doporučuji podrobně projít diskuzi , hodně poučné. To ber jako základ. Na hlavní stránce POI.CZ v sekci DOWNLOAD je i obecný návod na TT. A potom zkoušet a hrát si s TT.
Ať se ti daří.
Případné dotazy zkus přes SZ (dole u mé odpověti takové tlačítko pro zasílámí soukromých správ . Pokud budu schopen, rád poradím. Taky jsem to potřeboval a občas ještě potřebuji.
EDIT: Co se map týká. Nejsem si zcela jist jestli vůbec na TT ONE je jedna mapa WE + CZ. Je mapa CZ+HU+PL+SK plus hlavní tahy WE. Ale jestli je origoš pro TT ONE nevím.
Trochu to rozvedu: POI = points of interest - body zájmu
Ty si stáhneš z online.poi (zelená disketa) spolu s příslušnou ikonou (vlevo u kategorie) do navigace do adresáře s mapou. Max 30 kategorií.
Pro začátek doporučuji všechny čtyři kategorie radarů . V nastavení TT dáš upozornit na příslušné body zájmu a je hotovo. Za jízdy to na tebe bude hulákat, kde jsou jaké radary
Jinak doporučuji podrobně projít diskuzi , hodně poučné. To ber jako základ. Na hlavní stránce POI.CZ v sekci DOWNLOAD je i obecný návod na TT. A potom zkoušet a hrát si s TT.
Ať se ti daří.
Případné dotazy zkus přes SZ (dole u mé odpověti takové tlačítko pro zasílámí soukromých správ . Pokud budu schopen, rád poradím. Taky jsem to potřeboval a občas ještě potřebuji.
EDIT: Co se map týká. Nejsem si zcela jist jestli vůbec na TT ONE je jedna mapa WE + CZ. Je mapa CZ+HU+PL+SK plus hlavní tahy WE. Ale jestli je origoš pro TT ONE nevím.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Jirásek: tak jsem s pokoušel ti poslat soukromopu zprávu a nevím jestli ti dorazila. Tak to posílám ještě raději takto:
Ahoj, tak jsem si včera stáhnul POI a šlo mi to Ale nejde mi provést aktualizaci navigaci. Pokaždé když se ji snažím provést tak mi to hodí hlášku : Při připojování s TomTom Plus došlo k chybě. Zkuste to později prosím. Nevím co dělám špatně. Poradíš mi prosím kde dělám chybu? Díky
Ahoj, tak jsem si včera stáhnul POI a šlo mi to Ale nejde mi provést aktualizaci navigaci. Pokaždé když se ji snažím provést tak mi to hodí hlášku : Při připojování s TomTom Plus došlo k chybě. Zkuste to později prosím. Nevím co dělám špatně. Poradíš mi prosím kde dělám chybu? Díky
Re: První použití TT One New
Salambo píše: Ahoj všichni, byl jsem obdarován navigací TT One New a jeliž nemám zkušenosti, tak by se mi hodily nějaké rady od Vás odborníků:1.je potřeba něco udělat při prvním použití (nějaká aktualizace atd.)2.mám mapy ČR,PL,SK,HU a rád bych ještě mapy západní Evropy, kde se to sehnat. Moc děkuji
Měj na paměti to, že mapy západní evropy se ti na originální paměťovou kartu co jde s TT One New nevejdou. Budeš si muset koupit větší.
TomTom ONE New 2 GB sw 8.002
Western and Central Europe 715.1703 legal
HTC Touch Cruise 8 GB
Western and Central Europe 715.1703 legal
HTC Touch Cruise 8 GB