již delší dobu hledám a nemohu najít nějaký silný schopný nástroj který bude umět sestavit itinerář podle zadaných adres tak abych navštívil všechny adresy v LIBOVOLNÉM pořadí (nebo podle gps pozic) tak abych nejezdil po praze jak trotl z jednoho konce na druhy a spatky....bohuzel vsechny nastroje naviguji presne z adresy na adresu v pořadí v jakém je zadám, zkoušel jsem i autoroute2007, infomapu 12, ale nic, nechce se mi uvěřit že v době jaderné energie, osidlování jiných planet a gps souřadnic místo adres neexistuje nic co by takto zdálo by se triviální úlohu nedokázalo.
ještě kdyb snad někdo chtěl zapnout své mozgové buňky a poradit mi shrnu v jakém formátu mám adresy a o co mi presně jde:
-adresy mám v excelu s gps souřadnicemi jak v desetiném čísle tak ve formě st.min.vt. vyexportovatelné do nějakého csv a podobně
-jedná se mi v tuto chvíli a na delší dobu jen o hlavní město Prahu.
-v databázi mám cca 3000 adres
-mám sestavené výběry adres do zvláštních souborů a sestavené poi soubory s těmito adresami (napr trasa1, 2, 3 atd..)
-chci každý jeden tentou soubor adres otevřít V NĚČEM (dávkou nejlépe inport z csv nebo POI) a nechat si tímto NĚČÍM sestavit ideální optimalizovanou trasu tak abych navštívil všechny adresy (gps body) v libovolném pořadí s podmínkou že nebudu jezdit sem a tam ! tedy že to NĚCO je zprehází tak aby vznikla ideální trasa.
děkuji mockrát za radu, už jsem z toho dost zoufalý.
TVORBA ITINERARE
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
nejsem si jist, zda ti to pomůže. PJsoft Infomapa umí import souboru trasy (funkce automobilové spojení) v *.txt formátu, kde jsou udané souřadnice v desetiném formátu a následně optimalizaci trasy. Bohužel s expotrem je to horší , pouze přes schránku do jiného *.txt souboru a nebo vytisknout. Alespoň jsem jinou funkci nenašel.
Právě jsem vyzkoušel zadat úmyslně hodně na přeskáčku několik adres v Praze. Rozdíl v optimalizované a neoptimalizované trase byl cca 35%.
No celkem nic moc, ale zase lepší než drátem do oka. Pokud ti to pomůže ...
Držím palce.
nejsem si jist, zda ti to pomůže. PJsoft Infomapa umí import souboru trasy (funkce automobilové spojení) v *.txt formátu, kde jsou udané souřadnice v desetiném formátu a následně optimalizaci trasy. Bohužel s expotrem je to horší , pouze přes schránku do jiného *.txt souboru a nebo vytisknout. Alespoň jsem jinou funkci nenašel.
Právě jsem vyzkoušel zadat úmyslně hodně na přeskáčku několik adres v Praze. Rozdíl v optimalizované a neoptimalizované trase byl cca 35%.
No celkem nic moc, ale zase lepší než drátem do oka. Pokud ti to pomůže ...
Držím palce.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
- libor_m
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu, proč autor tohoto threadu duplikuje svůj dotaz. Není zapotřepí zakládat několik paralelních diskuzí v různých kategoriích na jeden dotaz.
ZAMYKÁM.
ZAMYKÁM.
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live