rapon píše:Podle informace na jiném foru jsou mapy 825 založeny na verzi Tele Atlasu z 10.2008. Takže pokud si člověk dokáže představit, že než se něco dostane oficiálně do release Tele Atlasu to trvá cca půl roku, tak ta mapa může obsahovat věci z dubna/května 2008... No a pokud má někdo možnost podívat se do nějaká mapy jiné od Tele Atlasu na to Rohanské nábřeží, tak by se možná dalo posoudit, od kdy ty změny fakt fungují..
Dobře, chápu že jim to půl roku trvá. Ale třeba ta R6 na Kladno (úsek Praha - Pavlov) se začala stavět určitě před 4+ lety - na mapě není ani jako dálnice / silnice ve stavbě ... a tak mi přijde že lidský / organizační faktor budou hrát větší roli než "nutné" zdržení při tvorbě mapy pro TomTom z nějakých mapových podkladů.
Kdyby se jednalo o nějakou "tajnou" stavbu, pak mi není jasné jak by mohl iGO8 - a to v mapě ze zdroje NavTEQ, vydané 12/2008 (2008.Q3) - tuhle silnici už mít zahrnutou ?
NavTEQ přece nemá MapShare, NavTEQ také musí aktualizovat mapové podklady, jednotliví vydavatelé map pro navigace podklady od NavTEQu
kupují a z nich generují svoje mapy pro navigace ... a tohle tam je. TomTom má TeleAtlas takříkajíc "doma", takže by ta cesta ke generování map měla být rychlejší než konkurence, ne pomalejší.
Taky jsem narazil na zajímavý článeček :
Kód: Vybrat vše
http://www.reuters.com/article/innovationNews/idUSTRE51N1GD20090224
Pokud to správně čtu, tak za TeleATLAS zaplatili skoro 3 miliardy € a mají za loňský rok skoro 1 miliadu € ztrátu.
Tím by se možná vysvětlovalo proč zanedbali mapové podklady - prostě na to asi teď asi není dost peněz.
Ale u mapovýh podkladů mi to přijde jako začarovaný kruh - nejsou peníze - jsou nekvalitní aktualizace -
mapové podklady zaostanou za konkurencí - méně zákazníků si je zakoupí - nebudou peníze ....
A u těch zákazníků nemyslím samozřejmě pouze přímé uživatele, ale taky i firmy co prodávají navigace ...
Pokud výrobcí produktů Automapa, iGO6/8, Garmin všichni přejdou od TeleATLAS k NavTEQ tak peněz nazbyt nebude.
Fuj to sem se zase rozepsal
![Kolulení :koul:](./images/smilies/icon_kouleni.gif)