Jsem pro, zachovat stávající dělení jak je definováno názvem. Až později bych začal uvažovat o dalších podskupinách.
Třeba radary a čerpací stanice nemá smysl dále dělit do stromu. U obchodů si taky nejsem o dělení moc jistej.
Každý preferuje něco jiného. Někdo značku paliva (třeba jenom Shell), někdo stát (jenom v ČR), někdo značkovost( Nikdy by nekoupil benzín v místním bývalém JZD). Ale všichni se shodnem že bude dobrý když budou všchny čerpací stanice pod kořenovou skupinou
"Čerpací stanice".
Zatím jediný co mi dává smysl na hlubší dělění jsou banky a bankomaty.
Společná kategorie "Peněžní ústavy" a pod tím Banky, Bankomaty, spořitelny možná pošty.
Pak je ještě otázka, zda může být provázanost. Zda může být třeba benzínka zároveň pod "Čerpací stanice", "Jídelny", "Parkoviště" protože se tam dá jak načerpat benzín, tak zaparkovat na celou noc, a ještě najíst.
To co navrhuje milan-p mi příde jako cesta do pekla, kde bude v každé kategorii pár položek a nikdo se v tom nevyzná.
Dobré by to bylo v případě, kdy by bylo zachováno stávající zobrazení a strom byl jenom jako jiný pohled na kategorie POI.
Což by vyžadovalo to co je posáno v předešlém odstavci. Ale vedlo by to k duplicitám v navigaci a nebo ke zesložitění vytváření souborů pro navigace. Musle by každý mít seznam uzlů které si generuje a při vygenerování by u duplicitních položek musel určit do které kategorie chce danou položku zařadit. Jinak řečeno, při generování jídelen by generátor zjistil že má člověk v seznamu uzlů i benzínky a zeptal by se zda pro konkrétní položku (která je v obou uzlech) zahrnout do této kategorie(chce se najíst a je mu jedno že je to benzínka) nebo ne(je to benzínka a ne pořádná restaurce). Ale to už je tak složitý že to je spíše do aplikace pro platící, než do webové stránky.
Tak jak Henry
to je ale oříšek co.