Event Logger 8.0 ready :-) pro TT Go
Re: Event Logger 8.0 ready :-) pro TT Go
Event Logger 8 je obrovský skok dopředu. Nainstaloval jsem ho a nechal tak jak je. Nejvíce mě zajímá logování trasy a to je super. Je možno si vybrat mezi zobrazením na Google Earth, nebo podrobný výpis (neví, jestli se tomu dá říci kniha jízd) v IE s mapou. Pravda, PC se přitom trochu zapotí. Ale není problém najít kde jsem se nacházel v určitý čas, jak jsem jel rychle, jak jsem byl vysoko a další, včetně označení polohy na mapě. A to kdekoli ve světě. Podle mého je mapa přehledná, čitelná a trasa velmi dobře označená.
Event Logger jsem používal od verze 6. Je to super doplněk pro navigaci. Nejvíce jsem to ocenil po návratu z dovolené (4500km D,A,I). Při zpracování videa není problém podle zakódovaného data a času ve videu zjistit, který záběr odkud je. Stačí to jen porovnat s logem trasy. Nebo se pokochat kde a jak rychle jsem to pražil po dálnici, kde a jak dlouho jsem stál v koloně, nebo dodatečně zjistit, že na pohled nelogické navigování od Miloslava bylo vlastně super. atd.
A ty nelogické přímky mezi body jsou místa, kde navigace ztratila signál (budovy, les, tunel,...) a navigace jednoduše spojí místo posledního signálu s místem, kde signál znovu zachytila.
Event Logger jsem používal od verze 6. Je to super doplněk pro navigaci. Nejvíce jsem to ocenil po návratu z dovolené (4500km D,A,I). Při zpracování videa není problém podle zakódovaného data a času ve videu zjistit, který záběr odkud je. Stačí to jen porovnat s logem trasy. Nebo se pokochat kde a jak rychle jsem to pražil po dálnici, kde a jak dlouho jsem stál v koloně, nebo dodatečně zjistit, že na pohled nelogické navigování od Miloslava bylo vlastně super. atd.
A ty nelogické přímky mezi body jsou místa, kde navigace ztratila signál (budovy, les, tunel,...) a navigace jednoduše spojí místo posledního signálu s místem, kde signál znovu zachytila.
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
Ty přímky (ztráta signálu) jsem si myslel, že to bude tím. No tak o to větší důvod to trochu přeložit, aby člověk věděl, co to vlastně všechno umí. Můžeš nějak přiblížit to video? To mě docela zaujalo! To je něco jako demo naplánované trasy v základním TomTomu, že to přehraje libovolnou pasáž projeté trasy??? Jestli to tak je, tak to vypadá zajímavě
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
mila-p: Upřímně řečeno mám to o tom samém v opačném gardu, prostě TripMaster mi dělal neplechu a nějak jsem se nezabýval s laděním, ostatně stejnou paseku dělal dřív bez ladění i EventLogger, ale tenhle jsem sosl a fachá, takže až budu mít chuť, odstraním si třeba přebytečné údaje, ale co se mě týče, dal jsem záznam dvou hodin jízdy a kafe jsem si během čekání uvařit nestihl
vilik: chystám se v létě asi na Lofoty, takže ty 4tis. km trasy mne zaujaly - jak velký soubor ti to cca vytvořilo?
vilik: chystám se v létě asi na Lofoty, takže ty 4tis. km trasy mne zaujaly - jak velký soubor ti to cca vytvořilo?
TomTom Via 135 Lifetime
Jasně, já nejdřív neměl třeba náladu se mordovat s Tripmasterem, ale pak jsem mu přišel na chuť (vyladil ho přesně podle mých představ) a stejné to může být i s EventLoggerem - jen to ještě nemám vyzkoušené a za čas na něj třeba nedám dopustit. S tím kafem to bylo jen obrazně a mimochodem ta 4 hodinová trasa mi udělala 262kb "velký" soubor a práce s tím měl PC víc než dost. Je mi jasný, že musí zpracovat všechny ty souřadnice, rychlosti, usadit to do mapy, atd., takže nesmím být tak netrpělivý
Pro mila-p a Bil770
Tím videem jsem myslel normální rodinné video z dovolené. A protože jsem natočil něco kolem 10 hodin záznamu, tak není v lidských silách si pamatovat kde, který záznam se pořídil. A v tomhle mě hodně pomohl právě Event Logger. V digitálním videu se spolu se snímky ukládají zakódované údaje o datu, čase, cloně a délce závěrky u každého snímkui. Později není problém zjistit nejen kdy( a s pomocí Eventu i kde) byl snímek natočen, ale také jak byla nastavena kamera atd.
Z té dovolené je celkem 64 souborů o celkové velikosti 7,17 Mega. Jestli vás zajímá, jak to vypadá ve finální podobe v Google Earth, tak je to ke stažení tady: http://rapidshare.com/files/89874465/dov2007.rar
Jako vizuelizer (strašné slovo, snad jsem ho napsal dobře ) pro převod z *.gpx do *.kmz jsem použil tento online:
http://gpsvisualizer.com/map?form=googleearth, kde jsem si jako parametr zobrazení nastavil rychlost, takže ta barevná škála cesty jsou různé rychlosti. Těch parametrů je tam na výběr více.
Ovšem Event Logger ukládá log do formátu *.xml. Proto se to otevře v IE. Ale ten online vizue..blablabla tento formát zpracuje také. Takže není problém si vybrat kde a jak to chci zobrazit.
Jo ještě něco. Google Eatrh umí průlet nad určenou trasou, nebo spíše místem. Nevím, jestli by se to dalo aplikovat na logovanou trasu zobrazenou v Google Earth.
Tím videem jsem myslel normální rodinné video z dovolené. A protože jsem natočil něco kolem 10 hodin záznamu, tak není v lidských silách si pamatovat kde, který záznam se pořídil. A v tomhle mě hodně pomohl právě Event Logger. V digitálním videu se spolu se snímky ukládají zakódované údaje o datu, čase, cloně a délce závěrky u každého snímkui. Později není problém zjistit nejen kdy( a s pomocí Eventu i kde) byl snímek natočen, ale také jak byla nastavena kamera atd.
Z té dovolené je celkem 64 souborů o celkové velikosti 7,17 Mega. Jestli vás zajímá, jak to vypadá ve finální podobe v Google Earth, tak je to ke stažení tady: http://rapidshare.com/files/89874465/dov2007.rar
Jako vizuelizer (strašné slovo, snad jsem ho napsal dobře ) pro převod z *.gpx do *.kmz jsem použil tento online:
http://gpsvisualizer.com/map?form=googleearth, kde jsem si jako parametr zobrazení nastavil rychlost, takže ta barevná škála cesty jsou různé rychlosti. Těch parametrů je tam na výběr více.
Ovšem Event Logger ukládá log do formátu *.xml. Proto se to otevře v IE. Ale ten online vizue..blablabla tento formát zpracuje také. Takže není problém si vybrat kde a jak to chci zobrazit.
Jo ještě něco. Google Eatrh umí průlet nad určenou trasou, nebo spíše místem. Nevím, jestli by se to dalo aplikovat na logovanou trasu zobrazenou v Google Earth.
Lze si zvolit, s jakou příponou se má log ukládat, jestli xml nebo gpx. Konkrétně je to parametr GpxFileExt v konfiguraku Event_Logger.txt.vilik píše:Ovšem Event Logger ukládá log do formátu *.xml. Proto se to otevře v IE.
TomTom Home v3
Přiznám se, že jsem to moc nestudoval. Nechal jsem to tak, jak to bylo nastavené.
Pro Vilik
To jsou tedy věci Mrknul jsem na ukázku např. z Vesuvu k Pompejím a vypadá to zajímavě. Ono je asi důležitý si s tím trochu vyhrát a pak ten záznam trasy vypadá k světu. Prvotní záznam je tak trochu polotovar a pak se s tím dá takhle kouzlit - dobrýýý
To jsou tedy věci Mrknul jsem na ukázku např. z Vesuvu k Pompejím a vypadá to zajímavě. Ono je asi důležitý si s tím trochu vyhrát a pak ten záznam trasy vypadá k světu. Prvotní záznam je tak trochu polotovar a pak se s tím dá takhle kouzlit - dobrýýý
No, je fakt, že jsem si s tím pohrál. Třeba zrovna ta zmiňovaná trasa se původně skládala z tří úseků. Je to podle zastávek a vypnutí navigace. Takže jsem to poskládal do takových etap. Ale opravdu to za to stojí.
Hmm tak jsem si to hodil do TT 920, program sice funguje,ale jsem z toho zmatenej jak lesní včela...Škoda že není někde CZ návod co a jak....
Tomtom 920, RDS-TMC, 4GB A-DATA SDHC
NavCore: 8.002
Mapa: Western_and_Central_Europe v.805.1801, Australia v.720.1838, North_America v.805.1801
Nokia 6500 clasic
Mapa: Western_and_Central_Europe v.805.1801, Australia v.720.1838, North_America v.805.1801
Nokia 6500 clasic
Byl by někdo schopný,ochotný udělat jakýsi návod co a jak, i pro ty (mě) to tohle vidí poprvé a nemají s podobným prográmkem zkušenosti...
Tomtom 920, RDS-TMC, 4GB A-DATA SDHC
Nokia 6500 clasic
Nokia 6500 clasic
může mi někdo poradit proč když jsem nainstaloval event logger na go 510 a dám opravy map tak se mi tam objeví ikony z loggeru a když kliknu na šipku tak jsem hned v hlavním menu a opravy map tam své ikony vůbec nemají..
TomTom Go720 app:8.320, 8.300
Mapa: Western_and_Central_Europe 8.15.2003, Central_and_Eastern_Europe 8.15.2003,
TomTom Home 2.5.2.60
Mapa: Western_and_Central_Europe 8.15.2003, Central_and_Eastern_Europe 8.15.2003,
TomTom Home 2.5.2.60
Většina doinstalovaných aplikací ti takto "poladí" tvé TT menu. Jestli toužíš po návratu k předchozímu, tak buď smaž doinstalované adresáře nebo musíš zeditovat menu v nějakém prográmku.
TomTom Via 135 Lifetime
když je odinstaluju tak přijdu o tento program který je dost zajímavý a dost mi pomáhá mapovat jízdu taxíkem. A v jakém programu bych to měl zeditovat a jak? kdykoli jsem tam něco nainstaloval tak to chodilo bez problému, dělá to jen s loggerem
TomTom Go720 app:8.320, 8.300
TomTom Home 2.5.2.60
TomTom Home 2.5.2.60
Program bude fungovat, i když nejsou zobrazeny ikony. Stačí smazat adresář SdkRegistry, obsahuje jen ikony a odkazy.
TomTom Home v3