![Doutník :doutnik:](./images/smilies/icon_cigar.gif)
![Počítač :pc:](./images/smilies/icon_pc.gif)
![Velky úsměv :grin:](./images/smilies/icon_velkyusmev.gif)
Moderátor: eidz
eidz píše:Oživuji vlákno WAZE.![]()
Pokud se diskuze chytne víc uživatelů, do prvního příspěvku bych prováděl "sumář" znalostí. Obvykle totiž nový čtenář/uživatel nemá sílu projít XX stran vlákna a tak by důležité info bylo v prvním příspěvku.
A zároveň do diskuze vnáším otázku:
- kdo používáte WAZE, doporučil by jste ji úplnému nováčkovi?
Každý máme soubor nějakých zkušeností, znalostí. A každý máme jiné požadavky. A s tím přistupujeme k dané aplikaci.
Mým požadavkem je, aby podle hustoty dopravy mě stroj/aplikace navrhla časově nejvýhodnější cestu. Nechci řešit problematiku segmentů, map, atd. Jestli pro fungování budu muset sdílet svoji anonymizovanou polohu - nemám s tím problém. Otázkou u mě zůstává placení, neboť nejsem profesionální řidič a zatím platební metody jsou buď aplikace či časový interval. Což při jednorázové cestě je poněkud neekonomické.
Zkušenosti s WAZE.
Něco z mých požadavků splňuje, ALE. Rozhodně nejsem 100% spokojený.
V současnosti používám různý mix různých aplikací (Google map, WAZE, TudyNE) a podle toho volím svoji cestu. Např. včera průjezd Pardubicemi u Parama byl tak na půl. Díky WAZE jsem se vyhnul koloně při příjezdu do Pardubic od Chrudimi, jenže díky chybějící informaci o pomalé průjezdní rychlosti (protože na nadjezdu byla dopravní nehoda, opět chybějící info) to člověk pak stočil na obchvat a přitom by volba průjezd městem byla časově lepší.![]()
A tato situace nastává dnes a denně - mít včas info, člověk díky místní znalosti zvolí jinou trasu. Ani není potřeba, aby to navi vymyslela sama.
Docela šikovná aplikace by byla dopravní kamery, aby člověk podle trasy mrknul na to, co tam teď dopravní kamery snímají.
mila-p se možná angažoval. Ovšem poslední příspěvek je od něho tady ve vlákně Waze před 3,5 lety.Gumajz píše:Spoj se s milou-p, ten se ve komunitě Waze dost angažuje...Takže tyto konkrétní věci, týkající se fungování, by ti mohl zodpovědět on...
Já jsem po třech letech ježdění s Waze také začátečník a né všemu úplně rozumím.vrána píše:S WAZE jsem zatím začátečník... na něco je to opravdu dobrá věc, ale výběr tras mi přijde i po Praze velmi podivný, jako by aplikace nezohledňovala druh a kategorii silnic zejména na sídlištích (kolikrát mě tu posílá úzkými uličkami, kde je na každém rohu přednost zprava a nutno jezdit pomalu vzhledem k šířce a zaparkovaným vozidlům), nastaveno mám přitom nejrychlejší trasu (nikoliv nejkratší).
A mám dotaz k zadávání kolon - vím, že aplikace by měla zácpu poznat sama podle toho, zda jedu nebo popojíždím (a nevím, kolik uživatelů musí projet, aby se to zobrazilo ostatním jako hodnověrné a ne, že jsem tam zastavil a šel do stánku pro noviny a je z toho kolona), ale když chci nahrabat nějaké body a potvrdit tu situaci a nakliknu si kolonu ve svém směru, počítá systém kolonu od místa nakliknutí (vím, že se hlášení pak dá odložit a zadat třeba až bude bezpečná situace) nebo až místa odeslání? A pokud přidám charakteristiku (velká, střední), dělá ji graficky od místa naklinutí, od místa odeslání nebo před těmito místy? Zatím se mi v tom nepodařilo najít nějaký smysl a nechci naklikávat falešné kolony jen tak pro testování...
A co teprve, když jedu v protisměru? To už jsem z toho úplně jelen