Zdravím!
Mám dva měsíce starý Navigon 8450 a baterie vydrží cca 2a1/4 hodiny.
Jde o úhel pohledu, domnívám se, že mimo turistických navigací je to solidní průměr.
Nov
Navigon 8410
Navigon 8410 zalohovanie
Zdravim Vas,mam na VAs prosbu, jazdim po Europe, kupil som si tuto navigaciu.mam v nej ulozene oblubene miesta-body a suradnice jednotlivych miest europy,zbieral som ich dlho a ulahcuju mi orientaciu.Mam predplatenu aktualizaciu na 2 roky.Chcem aktualizovat mapy,ale nechcem stratit oblubene (zalozky). Ako na to? DAKUJEM.
Prosím o radu 8410
Dobrý den,
prosím o radu zkušeného uživatele.
Mám asi rok NAVIGON 8410,při aktualizaci map
jsem měl málo paměťového místa v přístroji
a tak jsem vymazal asi co jsem neměl a teď mi
celý přístroj nefunguje ač jsem nahrál nové mapy
i nový softvare,teda alespoň mi to na stránkách navigonu hlásí,
že mapy i softvare jsou aktuální.
Při zapnutí přístroje mi to napíše EROR!!!
Prosím prosím o radu co a jak s tím.
Děkuji
prosím o radu zkušeného uživatele.
Mám asi rok NAVIGON 8410,při aktualizaci map
jsem měl málo paměťového místa v přístroji
a tak jsem vymazal asi co jsem neměl a teď mi
celý přístroj nefunguje ač jsem nahrál nové mapy
i nový softvare,teda alespoň mi to na stránkách navigonu hlásí,
že mapy i softvare jsou aktuální.
Při zapnutí přístroje mi to napíše EROR!!!
Prosím prosím o radu co a jak s tím.
Děkuji
Re: Navigon 8410
Pro aldy:
Při aktualizaci map se oblíbené POI ani uložené trasy nelikvidují.
V každém případě je ale vhodné si POI a trasy zálohovat, protože se zlikvidují po HW resetu nebo aktualizaci FW.
Nevím jak je to v 8410. V mojí 4310 to vymýšlel nějaký blbec. POI a trasy se ukládají do adresáře MN Settings. POI jsou v souboru Favorites.store a trasy jsou v podadresáři Routes (každá trasa v jednom souboru). Složka MN Settings ale není viditelná z PC a ani se nezálohuje.
Já jsem proto udělal dvě úpravy
1) Z internetu jsem si stáhl TotalCommander pro WinCE (je součástí téměř každého unlocku). Pokud nevíte, kde ho sehnat, pošlete mi mail adresu a já ho pošlu. Soubor cecmd.exe jsem přejmenoval na UpdateME.exe a soubor jsem nahrál do root adresáře externí SD karty. Po restartu se spustí TotalCommander a z něj je složka MN Settings vidět. Celou složku jsem překopíroval do interní paměti (v TotalCommanderu je vidět jako My Flash Disk). Tím je celá složka viditelná i z PC a můžete si ji zálohovat.
2) Kam se ukládají POI a trasy je určeno souborem Navigon/Settings/ApplicationSettingsPathes.xml
Zde si můžete přesměrovat ukládání samotných POI a tras. Já jsem si přesměroval celou složku MN Settings do "viditelné" části interní paměti.
V souboru ApplicationSettingsPathes.xml
jsem nahradil všechny /MN Settings za /My Flash Disk/MN Settings
Pro r.r:
Program Navigon Fresh kontroluje jen číslo FW v souboru Version. Nepozná a ani neobnoví chybějící soubory. Od toho je zálohování a obnova ze zálohy. První věc, do které Vás nutil NavigonFresh bylo provedení zálohy. Pokud jste si zálohu neudělal, jste makovec a máte smůlu. V opačném případě proveďte pomocí NavigonFresh obnovu a je to.
Jinak pokud se Vám nevejdou mapy do navigace, tak si kupte SD kartu a méně důležité mapy nakopírujte na externí kartu do adresáře Navigon/Maps. Navigační program načítá mapy jak z interní tak i externí paměti. Já to používám spíše tak, že v interní paměti mám nejnovější verzi map bez map, které mě nezajímají a na externí kartě mám všechny starší mapy. V menu si pak mohu přepínat předchozí a aktuální mapy.
Při aktualizaci map se oblíbené POI ani uložené trasy nelikvidují.
V každém případě je ale vhodné si POI a trasy zálohovat, protože se zlikvidují po HW resetu nebo aktualizaci FW.
Nevím jak je to v 8410. V mojí 4310 to vymýšlel nějaký blbec. POI a trasy se ukládají do adresáře MN Settings. POI jsou v souboru Favorites.store a trasy jsou v podadresáři Routes (každá trasa v jednom souboru). Složka MN Settings ale není viditelná z PC a ani se nezálohuje.
Já jsem proto udělal dvě úpravy
1) Z internetu jsem si stáhl TotalCommander pro WinCE (je součástí téměř každého unlocku). Pokud nevíte, kde ho sehnat, pošlete mi mail adresu a já ho pošlu. Soubor cecmd.exe jsem přejmenoval na UpdateME.exe a soubor jsem nahrál do root adresáře externí SD karty. Po restartu se spustí TotalCommander a z něj je složka MN Settings vidět. Celou složku jsem překopíroval do interní paměti (v TotalCommanderu je vidět jako My Flash Disk). Tím je celá složka viditelná i z PC a můžete si ji zálohovat.
2) Kam se ukládají POI a trasy je určeno souborem Navigon/Settings/ApplicationSettingsPathes.xml
Zde si můžete přesměrovat ukládání samotných POI a tras. Já jsem si přesměroval celou složku MN Settings do "viditelné" části interní paměti.
V souboru ApplicationSettingsPathes.xml
jsem nahradil všechny /MN Settings za /My Flash Disk/MN Settings
Pro r.r:
Program Navigon Fresh kontroluje jen číslo FW v souboru Version. Nepozná a ani neobnoví chybějící soubory. Od toho je zálohování a obnova ze zálohy. První věc, do které Vás nutil NavigonFresh bylo provedení zálohy. Pokud jste si zálohu neudělal, jste makovec a máte smůlu. V opačném případě proveďte pomocí NavigonFresh obnovu a je to.
Jinak pokud se Vám nevejdou mapy do navigace, tak si kupte SD kartu a méně důležité mapy nakopírujte na externí kartu do adresáře Navigon/Maps. Navigační program načítá mapy jak z interní tak i externí paměti. Já to používám spíše tak, že v interní paměti mám nejnovější verzi map bez map, které mě nezajímají a na externí kartě mám všechny starší mapy. V menu si pak mohu přepínat předchozí a aktuální mapy.
Navigaci 8410 mám 2 roky a jsem docela spokojen,je pravda že má i své zápory třeba slabá výdrž baterie to je pravda dále nejde nahrát videa ani písničky aspon mě to nejde ,nevím kam to mám vlastně nahrát a kodety nejdou stáhnout (nikde jsem je nenašel),fotky jdou vložit. Jinak naviguje perfektně a jsem sní spokojen.
caute
potreboval by som pomoct.Mam 8410 a ked chcem nahrat nove mapy tak mi vypise ze nie je pripojeny ziadny navigon.Ale prihlasim sa v pohode aj vypise kolko je tam este miesta a aky typ mam ale ked chcem stiahnut mapy tak vypise ze nie je pripojeny navigon.Co s tym? Dakujem
potreboval by som pomoct.Mam 8410 a ked chcem nahrat nove mapy tak mi vypise ze nie je pripojeny ziadny navigon.Ale prihlasim sa v pohode aj vypise kolko je tam este miesta a aky typ mam ale ked chcem stiahnut mapy tak vypise ze nie je pripojeny navigon.Co s tym? Dakujem