Takže hezky od začátku
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
1) Zkontrolujte zda máte v navigaci složku "ephem" a soubor "ephem/ee_meta.txt" pokud není nalezena složka "ephem" TTHome se o stažení GPSFix nepokouší. Stahování GSPFix se provádí každý druhý den (tedy je aktualizováo v pondělí, tak další aktualizace se stáhne ve středu).
2) Poblikávání displaye je u mě spojeno se zobrazováním informační hlášky (černé pole s textem v pravo nahoře).
3) Odpojování USB. Rozhodně používat bezpečné odpojování. Ano ve Win je volba okamžitého ukládání, ale zaprvé nikdy nevíte co win zrovna zdrží že data nezapíše, a zadruhé to neznamená že v okamžiku kdy disk vytáhnete, se systém zrovna nerozhodne něco zapsat. A ne každý má tuto volby zapnutou. Věřte že se o to pokouší dost často a náhodně. Záleží na souborovém systému, do NTFS zapisuje častěji než do FAT32 tedy Flash disky jsou poměrně bezpečné, ale vytrhnou takto externí disk s NTFS je docela nic moc. On se ten disk odpojuje ze dvou důvodů, první je aby se zapsalo vše co je v cache, a druhý je, aby se na disk nepokusilo nic (ani systém) už dál zapsat v době kdy ho utrháváte. Že nemá žádný program z USBčka otevřený soubor ještě neznamená, že s ním nepracuje systém. Již se mi párkrát stalo že sem zapisoval na Flash, Windowsy zrovna dělaly něco jiného data pro Flash zůstala v Cache. Protože se na Flash zrovnanic nezapisovalo (Win se zabývaly něčím jiným) flash zhasnul. Pospíchal jsem Flashku utrhnul a jak jsem se potom divil když na ní soubor co jsem potřeboval nebyl. Ona se totiž Fat tabulka zapisuje jako poslední, a tak tam záznam o novém souboru nebyl. Souhlasím ale s tím, že systém by při tom neměl zhavarovat.