ClonyXXL : ono je to bohužel ještě horší - a to o dost.
TomTom lze rozjet a provozovat na mnohem větším spektru zařízení, a jeho paměťové nároky jsou mnohem nižší.
Ale společnost TomTom se rozhodla hodit přes palubu majitele PDA, a TomTom v.7 je
legálně možné získat pouze jako předinstalovanou verzi v některých vybraných PDA/Phone zařízeních, jinak nikoli.
Takže majitelům PDA bez vestavěného TomTom-a zbyla v.6 se starými mapami v.6, bez možnosti aktualizace map
Těm několika šťastným kdo koupil TomTom v.7 v zařízení si musí mapy v.8 zase koupit, protože na TT7/PDA se nevztahuje (pokud vím) 30 denní záruka aktualizace map ... a mapy v.7 už taky nejsou zrovna nejčerstvější - ale aspoň mají možnost
No a iGO8 běží pouze na zařízeních s dotykovou obrazovkou (TomTom v.5 zvládal i nedotyková zařízení), pro běh musí mít minimálně 64MB RAM paměti (TomTom běžně běhá na Linuxu s 32MB, na WM5/6 se 48MB celkové paměti - volná třeba <20 MB), iGO8 na zařízení s VGA obrazovkou musí mít dokonce 128MB RAM paměti - TomTom / VGA spokojeně poběží na 32MB (linux) 48-64 MB (WM5/6).
Já jsem také příznivcem TomTom, ale bohužel nyní jsem byl víceméně
dotlačen okolnostmi do iGO8 (Dimka skin), protože se mi nechce kupovat další nové PDA/phone zařízení když jsem se stávajícími spokojen.