![Smutný :-(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
![Kladivo :-P](./images/smilies/icon_kladivo.gif)
Nechce se mi věřit, že je to tak, jak kolega Zbyněk007 popisuje. Pokud má ale pravdu, pak je to důkazem, že MapShare je marketingový tah bez praktického vlivu na tvorbu map. Na co je rozlišení, kolik lidí chybu opravilo? A proč by 2 lidé z TomTomu dělil práci za firmu CEDA, od které TomTom mapy "snad" kupuje???Zbyněk007 píše:... Od známého vím žě u nás v republice pracují pro TomTom jenom 2 lidé. Tzn. že pokud opravíme nějakou chybu v mapě našich navigací trvá to třeba rok než se to projeví v nové mapě kterou si stáhneme. A jestli nějaký človíček opravuje např. jednosměrku v Hodoníně na sídlišti tak bohužel nemůže počítat s tím že tam kluci hned pojedou aby to zkontrolovali a opravili...
Kód: Vybrat vše
Jiz mnohokrat zde bylo napsano, ze vyroba navigacnich dat, i jejich nasledny prevod do formatu pro jednotlive znacky navigacnich pristroju neni trivialni zalezitosti. Jde o slozitou a v dusledku i casove narocnou zalezitost, ktera probiha mimo nase pole pusobnosti. Probiha v urcitych casovych intervalech a my SKUTECNE nemame moznost tento proces ovlivnit. Proto se Vase opravy projevuji s urcitym zpozdenim. Nekdy drive, nekdy pozdeji. Zalezi, do jake casove periody procesu zpracovani dat se nahlasena chyba „trefi“.
Na tomto miste by se hodilo vysvetleni pojmu, ktery casto pouzivam : pracovni data.
Jsou data, ktera se nam od TA vrati po zapracovani nasich zmenovych souboru. Nad temito daty mohu konstatovat, zda jiz byla pripominka z nasi strany opravena. Ale nejsem schopen rici, zda prave tato verze dat bude pouzita pro pristi verzi mapovych podkladu nebo az pro tu nasledujici. Jiste je, ze se oprava v datech objevi. Proste opet je to o nacasovani. O obchodni politice jednotlivych vyrobcu navigaci, atd. Faktoru, ktere ovlivnuji proces rychlosti zapracovani zmen do finalnich mapovych podkladu v jednotlivych mapovych aplikacich je cela rada.
Nektere opravy se mohou z Vaseho pohledu zdat opraveny v kratsim casovem horizontu, ale to pouze proto ze nepracujeme s vstupnimi informacemi pouze z Vaseho zdroje. I my vyvyjime mapovaci cinnost v terenu a ja nemohu mit prehled o vsech změnách, ktere posilaji mi kolegove.
Objektivne musim take konstatovat ze jsme jenom lide, a chyby se dopousti kazdy, v celkovem poctu zmen jde z naseho pohledu o nepatrne mnozstvi.
Požívám standardní postup - TOMTOMHOME nabídne stažení a instalaci mapy. Opravy se při tomto způsobu instalace nepřenášejí.Jirásek píše:Ano, souhlasím s Funtomasem. Moje zkušenost - pokud při aktualizaci map zruším kopírováni nové mapy do navigace a následně novou staženou mapu nakopíruji do navigace ručně, zůstanou mi mnou zadané opravy. Ty jsou totiž, jestli se nepletu, uloženy v hlavním kořenovém adresáři. Avšak při automatické instalaci je instalátor smaže.