Vracel jsem se v patek v noci z Moravy pres HK do Prahy a nekde v oblasti hradeckeho okresu asi hodinu po pulnoci na sobotu (tedy v sobotu mezi cca 0.00 - 1.30) jsem mel velmi neobvykle vypadky navigace - ono to obcas zlobilo uz po ceste predtim, ale pricital jsem to spatnemu vyhledu v Beskydech a po ceste (coz je samozrejme kravina, nokiackej modul drzi signal i v hustem lese v pohode). Vyvrcholilo to kolem te jedne v sobotu rano, kdy jsem podle GPS jezdil stale nekde po poli, ackoliv jsem zrovna musel trefit z jakesi zapadle visky do jine od dvacet km dal. V jedne vesnici jsem uz musel zastavit a koukat do mapy, kde to jsem... zrovna tam bylo nekolik krizovatek v polich i v te vsi a znaceni veskere zadne... takova potupa
![Úsměv :usmev:](./images/smilies/icon_usmev.gif)
. Zrovna ani nesvitily hvezdy, aby se clovek v tech polich trochu zorientoval, GPS se fakt nechytala, porad se to otacelo a snazilo chytit nejblizsich cest, takze jsem neustale dostaval rady, ze se mam otocit a pak zase jet jinam atd. Odchylka nebyla velka, odhadem 50 - 100 m, ale v tu chvili proste navigace prestava navigovat a silene zmatkuje. Restartoval jsem jak modul, tak komunikator, ale marne. Kousek od Hradce se to najednou chytlo a od te doby zase vse OK, jen to jeste jednou na par vterin vypadlo nekde kolem druhe hodiny. Jeste ze je v navigaci ta mapa, clovek se najde aspon podle nazvu vesnice, kterou projizdi.
No, ale ani me prilis neprekvapilo, kdyz jsem se dozvedel, ze jsem nebyl sam, kdo mel v patek tyto problemy - a to dost daleko od HK. Netusite nekdo, co se to delo? Honili amici alkajdu nebo se to jen trochu splasilo? Nebo nejake abnormalni atmosfericke podminky? Ale bylo skoro bezvetri, oblacno, misty po desti... nevim. Fakt jsem byl chvili na
![Nosítka :nositka:](./images/smilies/icon_nositka.gif)
. Btw... kdyby to blblo jen na tech okreskach, ale ono se to nechytalo ani na silnici prvni tridy...
![Zamyšlený :zamysl:](./images/smilies/icon_zamysleny.gif)