Stránka 1 z 1
POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 7:35
od milosh
Napadlo me ze by nebylo spatne vytvaret poi body s restauracemi ktere dostaly oceneni od Zdenka, co rikate? Pak bude gurman vedet kde se zastavit a kam opravdu nejezdit
http://www.iprima.cz/anosefe/moderator/ ... ky-slovnik
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 7:41
od freewall
No nápad to není špatný, akorát jako samostatná kategorie nevím, nevím.... už jsou tu restaurace, jídelny, kavárny a já nevím co ještě. Možná by stačilo do kategorie "Restaurace" do názvu přidat slovo "Šéf" aby při hledání POI a zadání "šéf" mi tyto restaurace hned vyběhly. Já vím, že míla-p s gumajzem tuhle kategorii předělávali už asi 8x, takže by je mohla ranit pepka, ale ono jich asi nebude zase až tak moc.
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 8:56
od Docent
A za chvíli navrhne někdo kategorii restaurací, kde nemají, s prominutím, nachcáno na WC na zemi
.
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 9:05
od Gumídek
Aler vždyť to u některých restaurací je napsané v poznámce...Budou se rušit kavárny, a dávat opět dohromady s restauracemi, a rozlišení se bude dělat jinak....Takže další kategorie restaurací ne....Ale mám jiný návrh, napište Henrymu, jestli by vahledávač mohl nakukovat i do poznámky.....A potom si dáte do vyhledávačee "šéfe" a najde vám ty dotyčné restaurace. Ale ruku na srdce, gourmet (ne gurmán-protože to je špatný výraz-nahlédněte do slovníku) ví, kde se dobře vaří, protože na to nepoužívá pořad "ano,šéfe" ale informace z jiných zdrojů....Ale to jen tak na okraj....
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 10:44
od Gumídek
Jelikož vyhledávač to nenajde, zkusím to probrat s Henrym...Tak jsem aspoň většinu restaurací, kde se odehrával pořad "Ano, šéfe !" vytahal dopředu. Musel jsem jen upravit záznamy, zrušit velká písmena(to koneckonců musíme ve všech kategoriích). Nerad bych, aby jste si mysleli, že jsme tam tyto záznamy neměli. Měli, a už dlouho, proto nechápu, jak někdo může přijít s nápadem dělat kategorii jen pro tyto restaurace. Nikdo mu nebrání, aby si ji udělal soukromou....
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 11:18
od Gumídek
Ale dovolte mi soukromou poznámku. Myslím, že to označení od Zdeňka Pohlreicha je jen "sezónní" záležitost. Hned to vysvětlím. Jestliže dnes v té, které restauraci vaří dobře, neznamená to, že tak budou vařit zítra, či za týden. Stačí výměna kuchaře, a je to.... Nevím, jak toto lze ohlídat, aby nám pak zase někdo nevynadal, že se na nás spolehnul, jel okolo, dal si jídlo a byl zklamán, ne-li rozlícen....A to už nemluvím o tom, že každému chutná něco jiného, a už jen to může být důvod ke zklamání.
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 12:42
od freewall
To nemůže přeci ohlídat nikdo - ikdyž tu "vizitku" bude mít, tak určitě tam nemají úplně všechno vynikající, nemluvě o tom, že každý může mít představu trochu jinou o vynikajícím jídle
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 12:59
od Henry
Od teď se vyhledává i v popisu.
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 13:09
od Docent
Gumajz píše:Stačí výměna kuchaře, a je to....
Kdyby vyměnit kuchaře... Ono stačí, jaká je tam směna. Jeden čas jsem chodil do restaurace U Čechů na Praze 6, když tam byl ten správný kuchař, tak jsem se po jídle jen olizoval... Stačilo narazit na nesprávnou směnu a z té samé minutky byl blaf plný kečupu
.
Re: POI Ano šéfe
Napsal: 12.11.2009, 13:25
od Gumídek
Souhlasím s Docentem. Můj kamarád(mimochodem výborný kuchař) dělal v jedné restauraci na Praze 8. dopadlo to ke konci tak, že přiěli hosté, zeptali se, jestli dnes vaří Pepa, a když nebyl ten den v práci, dali si jen pití a na jídlo šli jinam. kuchařka, která totiž Pepu střídala, dokázala skoro z každého jídla udělat blaf....A podotýkám, že Pepa je opravář zemědělských strojů, a poté, co přestala být u nich práce, uděla si rekvalifikační kurs na kuchaře. K tomu, aby byl člověk dobrý kuchař nestačí jen výuční list, ale i talent...nevím jak dnes, ale nějaký čas také vařil nějakou dobu(dle informací z doslechu) i v restauraci na Mělnickém zámku. a ten dříve patřil(nevím jak dnes) k vyhlášeným restauracím...